Перейти до вмісту

10 весільних трендів сезону весна-літо 2020

Весна – пора любові, романтики, і, звичайно ж, весіль! Щороку несе з собою щось нове, це стосується і церемонії одруження, адже її прагнуть організувати так, щоб бути на висоті у всіх аспектах. І все ж, мінлива мода повинна мати тільки дорадчий голос, і перше, до чого варто прислухатися молодим – це до свого внутрішнього голосу. А різноманітність тенденцій сезону весна-літо 2020 року настільки велике, що кожен зможе вибрати те, що близько саме йому. Весільна агентство «Adam&Eva» підготувало для Вас огляд. Тож почнемо!

Незважаючи на те, що весілля – це свято закоханої пари, захоплені погляди завжди будуть прикуті в першу чергу до нареченої. 2020 рік дає можливість дівчатам проявити себе у всій красі. Позаду залишився одноманітний білий, манірний рожевий і відсторонений беж, сьогодні в моді – зухвалість і своєрідність! Брючний костюм, оригінальні декоративні акценти, шнурівка, корсет, просторий рукав – продовжувати або вже досить? Наречена цієї весни, як ніколи готова до експериментів, і ніхто її не засудить – адже сьогодні можна все. Втім, тенденція до акценту на жіночності й досі актуальна – для цього мода пропонує освіжаючий блакитний колір і мерехтливий перли. Жіночність і натуральність тільки підкреслять природну красу дівчини – і цей тренд сьогодні основною. Хочете, щоб наречена була наймоднішою – найтонше плаття з ніжного мережива або ультрасмелий комбінезон з довгим Кейп – і рівних їй не буде!

Мінімалізм

Напевно, цей напрямок ніколи не виходить з моди, але в сезоні весна-літо 2020 він особливо актуальний. Елегантність, гідна осіб королівської крові, стриманість, мінімум деталей – і модний образ нареченої створений. Не варто думати, що мінімалізм – це нудно, і творіння провідних європейських дизайнерів це доводять. Класичне довга сукня, сміливе міні і зухвалий комбінезон – форма може бути будь-який, а зміст задає смак нареченої. Мінімалізм може бути дуже оригінальним – пара деталей, наприклад, вузьке глибоке декольте або струмує шлейф з шовку зроблять фурор.

 

Пишне бальне плаття

Ще один завжди сучасний наряд – пишна спідниця і точений облягаючий верх . Сьогодні він отримав нове прочитання – різниця в довжині переду і спинки дозволяє показати стрункі ноги і туфлі юної красуні. Задня частина перетворюється в розкішний шлейф і відмінно виглядає на весільних фотографіях. Одночасно досягається ще одна мета – наречена отримує свободу рухів і зручність при ходьбі, а в цей день такі переваги будуть зовсім не зайвими. Свобода самовираження моди 2020 дає можливість нареченій проявити оригінальність – пошити собі весільний вбрання не білосніжного кольору, а вибрати один з насичених яскравих тонів – бордового, червоного, фіолетового, або приглушеного пудровий відтінку.

 

Рибка

Ще один силует для наречених з ідеальною фігурою. Приталений верх, що облягає до стегон спідниця і різко розширюється низ виробляють приголомшливий ефект. Виглядає таке плаття завжди вишукано і витончено. У цьому сезоні для його декору використовують мереживо і стрази, верх може бути виконаний у вигляді бюст’є, а глибоке декольте і бретелі, широкі або вузькі, дозволять подати фігуру нареченої в найбільш виграшному світлі.

 

Довжина міні

Короткі весільні сукні знову в тренді. Особливо до смаку вони припадуть юним нареченим, яким рано обмежувати себе заборонами і традиціями. Причому спідниця може бути, як пишної, багатошаровою, так і облягає. Сучасні модні тенденції дають можливість вбити відразу дух зайців – поєднувати в наряді довге з коротким. Як це робиться? Дуже просто – передня частина спідниці матиме довжину міні, спинка – перетворюватися в елегантний шлейф. Стильно, сучасно і зручно – дуже привабливу поєднання. Для декору використовується найтонша вишивка з використанням дрібних перлин і стразів, витончене мереживо і банти – вони не виходять з моди з 2019 року. Наречена в такому вбранні буде виглядати оригінально і невимушено при цьому їй гарантований комфорт. Міні особливо доречно в літній сезон – не в кожному приміщенні діє кондиціонер, і від спеки врятує тільки коротка спідниця.

Пір’я

Багатьом їх використання здасться своєрідною даниною ретро-стилю, але варто тільки подивитися на фото з останніх модних показів, і це враження відразу ж відійде на другий план. Невагомі найлегші пір’я сніжно-білого відтінку прикрашають наряди нареченої найрізноманітнішими способами. Їх можна побачити на плечах по краю декольте фасону «кармен» або в якості облямівки по низу сукні, з них створюють витончені манжети, що підкреслюють граціозність і крихкість пальчиків нареченої і пишні спідниці, що нагадують балетні пачки. Звичайно, важливо не перестаратися з цим прикрасою, але в такий день це практично неможливо.

 

Брючні двійки

Незважаючи на те, що образ принцеси-нареченої в довгій сукні з пишним криноліном і відкритими плечима завжди був популярним, не всі наречені мріють вийти заміж в такому вбранні. Для них мода 2020 року приготувала брючні костюми – з ділового гардероба вони успішно перекочували в святковий. Багато хто побачить в них продовження традицій 70-х років, коли вони вперше жваво зацікавилися дизайнери. Що ж вони пропонують нареченим сьогодні? На піку моди брючний ансамбль, що включає в себе кейп з найтоншого вишуканого мережива. Практичним дамам сподобається поєднання класичних брюк і цікавою мереживний блузи з шлейфами – такий костюм потім можна надіти і після того, як весіль закінчиться. Оригінальне рішення – шлейф прикріплений до відкритої блузі і замінює собою ще й фату. Кінці його можна зав’язати в оригінальний вузол або бант, вирішивши таким чином проблему поборів прикрас – така деталь відмінно виконає їх функції.

Брючні костюми подобаються багатьом молодим, які виходять заміж вже в зрілому віці – їм здається смішним надягати на себе пишну сукню, більш належне юним дівчатам. Втім, цей вид одягу універсальний, і навряд чи вийде з моди в найближчі кілька років.

 

Комбінезон

Тенденція, описана вище, знайшла своє продовження в комбінезонах, цей вид одягу став хітом весільної моди сезону весна-літо 2020. Виконання його варіюється від дуже сміливого, на межі фолу, до майже класичного, причому дизайнери грають тут не тільки з формою і кроєм, але і з матеріалами.

Ніжний мереживний весільний комбінезон підкреслить витонченість нареченої, а також покаже оригінальність і вишуканість її смаку. Класичні лінії і гладкі непрозорі тканини більше підійдуть для зрілих дам, вони також оцінять практичність вбрання, так як по закінченню урочистостей його цілком можна залишити в повсякденному гардеробі, підібравши менш святкові аксесуари.

 

Гра з обсягами

Здавалося б, сьогодні світ моди бачив все, і зробити щось несподіване і нове практично неможливо, але виявляється, межі фантазії немає, а весілля – це як раз таке свято, де вона тільки вітається. Сьогодні дизайнери грають з обсягами, і роблять вони це в такий спосіб: пишна спідниця підбирається і закріплюється на талії. Асиметрично, в передній частині або з боків – все залежить від фантазії модельєра. Інша варіація цієї ж теми – складний крій спідниці: він включає в себе складки і різну довжину. Як матеріал використовується тканина, виграшно виглядає в драпіруваннях, наприклад, атлас або шовк, тоді гра світла стає просто сліпучою. Верх в цьому випадку рідко відтягує на себе увагу і має мінімум деталей, облягаючи фігуру або підкреслюючи її гідності за допомогою декольте.

 

Гра з кольором

Білосніжна весільна сукня – традиція, що склалася століття назад, проте, порушення її не тільки допускається, але і вітається. Різнокольорові сукні сезону весна-літо 2020 року – це вибір сміливих і екстравагантних дівчат. Почати з того, що кольори для них можуть бути обрані далеко не стримані і невинні – червоний, бордо, ліловий, яскраво-жовтий. Ці відтінки зроблять будь-яке плаття центром уваги, хоча наречена і так притягує його у величезних кількостях. Якщо ж є бажання змінити білий колір на щось менш класичне, але немає наміру шокувати оточуючих, можна використовувати небесно-блакитний, пудровий, кремовий, золотистий. У кольоровому вбранні наречена виділиться з маси чарівних дівчат і точно буде несхожою на інших молодят – розкішне вбрання про це подбає!

Гра з деталями

Сезон весна-літо 2020 року дає простір фантазії модельєрів. Однією з їх знахідок став кейп. Ця деталь весільного вбрання в моді вже не перший сезон, в 2019 вона також переможно простували по подіумах. Вільна накидка, спадаюча з плечей нареченої, додає наряду шарм і вишуканість.

Ще один тренд – банти, вони можуть прикрашати декольте нареченої, привертаючи увагу до вирізу, служити деталлю шнурівки, розташовуватися на спині або талі ззаду. В якості тканини може використовуватися той же матеріал, з якого пошито плаття або ж атласна стрічка, підібрана в тон або за контрастом.

Напівпрозорі рукава з найтоншого тюлю з вишивкою, або мереживні, вони можуть мати класичну форму, або вільно спадати до кисті. Вони прикрашаються прорізами, прісбаріваніем, розшиваються стразами і перлами.

Ще одне оригінальне рішення, який широко використовується при створенні весільних нарядів сезону весна-літо 2020 року – це можливість трансформації сукні. Одним легким рухом воно з розкішного і пишного туалету перетворюється в елегантний і стриманий. Такий варіант припаде до смаку тим, хто після громадянської церемонії намір скріпити узи шлюбу церковним обрядом і планує вінчання. У деяких нарядах можна змінити довжину спідниці, зробити короткими рукава, прибрати шлейф.

Якщо більш предметно говорити про модні фасони весільних суконь , то можна виділити кілька ключових моментів:

  • Талія. Вона завжди позначена – це красиво і жіночно;
  • облягає верх і пишний багатошаровий низ. Такий силует завжди в моді – він виглядає ефектно і підкреслює фігуру нареченої;
  • Матеріали – вишивка, кристали, і головний хіт – дрібна сітка, що робить наряд схожим на повітряну морську піну. З неї виконані весільні сукні від Елі Сааба, ліванського дизайнера, на які орієнтуються стилісти в 2020 році;
  • Кейп. Про них вже сказано вище – це мереживна накидка з рукавами, довжина її може бути різною і вибирається в залежності від зростання нареченої і особливостей її фігури.

Таблиця розмірів суконь

Обхват грудей Обхват талії Обхват стегон Російський розмір Європейський розмір Розмір США і Англії Буквений розмір
74-78 57-59 80-83 38 32 0 XXS
78-81 60-63 84-88 40 34 2 XS
82-85 64-67 89-93 42 36 4 S
86-89 68-71 94-97 44 38 6 S-M
90-93 72-75 98-101 46 40 8 M
94-97 76-79 102-105 48 42 10 L
98-102 80-83 106-109 50 44 12 XL
103-106 84-87 110-113 52 46 14 XXL-1XL
107-110 88-91 114-117 54 48 16 XXXL-2XL
111-113 92-95 118-121 56 50 18 XXXL-3XL
114-117 96-98 122-125 58 52 20 XXXXX-4XL
118-121 99-102 126-129 60 54 22 5XL
122-125 103-106 130-133 62 56 24
126-129 107-109 134-137 64 58 26
130-133 110-113 138-141 66 60 28
134-137 110-113 138-141 68 62 30

Що ж стосується нареченого, то, незважаючи на те, що він, здавалося б, відходить на другий план, наряд його також повинен бути продуманий. Сьогодні чоловіча мода пропонує все ту ж природність і свободу самовираження. Якщо наречений атлетично складний, його костюм просто зобов’язаний підкреслити всю міць його фігури, якщо є недоліки – є кошти вдало їх приховати або навіть перетворити в достоїнства.

Провести весілля, щоб про неї роками згадували не лише наречені, а й гості – справжнє мистецтво. Для того щоб цей урочистий день пройшов воістину незабутньо, краще доручити організацію професіоналам. Сьогодні мода – НЕ диктатор, а порадник, його різноманітні пропозиції дають можливість вибору того, що подобається, підходить, хочеться. Сучасні тенденції в поєднанні з бажаннями і мріями нареченого і нареченої, дають шанс створити ідеальний варіант цього дня. Втілити їх у життя – ось головне завдання, і якщо її вдасться виконати – успіх досягнутий! Яскравий, стильний, життєрадісний весільний сезон весна-літо 2020 чекає вас!