Перейти до вмісту

12 незвичайних ідей, як розсадити гостей на весільній церемонії

Будь-яка пара, яка прийшла до рішення укласти узи шлюбу, намагається зробити своє весілля незабутньою подією. Багато часу і сил приділяється підготовці святкового банкету, оригінальному оформленню та створенню захоплюючої програми. Виїзна церемонія дає цікаві можливості для того, щоб здійснити нешаблонні ідеї, і розсадити гостей за оригінальним планом. У цій статті зібрані всі найцікавіші і незвичайні варіанти з розміщення гостей на церемонії одруження. Вибирайте з них будь-яку ідею, щоб ваш свято перетворилося на яскраву історію і залишив слід у душі кожного з запрошених гостей. При цьому завжди потрібно пам’ятати, то спочатку вибирається стиль весілля, визначається місце для реєстрації, а вже потім – найкращий план розсадження гостей. Ви завжди повинні пам’ятати, що весільне агентство допоможе вам як в повній організації весілля так і в окремих нюансах, таких як – підбір правильної схеми розсадження гостей.

Амфітеатр або кутова схема

Установка стільців для гостей у вигляді амфітеатру, або півкола – це одна з кращих альтернатив звичайною схемою, коли сидіння розташовані прямими рядами. Основна перевага такого плану в тому, що всі присутні будуть добре бачити деталі весільної церемонії : і сидять поблизу, і ті, кому дісталися місця на задніх рядах. Тому ніхто не залишить поза увагою цікаві моменти одруження. Ця схема ідеально підходить для будь-якого простору незалежно від його розміру і розташування, в тому числі і для закритих приміщень.

Ще одна ідея розстановки сидінь – це розташування стільців по діагоналі щодо арки, під якою відбувається урочиста церемонія одруження. Цей спосіб дозволяє зручно розсадити гостей на невеликому просторі. Кутову схему пропонується використовувати для скромного весілля з невеликою кількістю гостей.

Гості на балконі

Приміщення в стилі лофт, які набули популярності останнім часом, часто розташовуються в два яруси. І тут відкривається чудова можливість влаштувати шлюбну церемонію, розмістивши частину гостей на балконах, якщо велика кількість запрошених не поміщається на першому поверсі лофт. Весільні фотографи в такому положенні знайдуть прекрасні ракурси для того, щоб відобразити весь процес одруження з цікавих точок. І на фото, і в реальності буде створюватися оригінальний ефект 3D-об’єму.

Кільцева схема

Цей спосіб розташування гостей підійде тим парам, які люблять проявляти у всьому оригінальність. У першому ряду кола за традицією сидять найближчі друзі і родичі, а іншим гостям надається можливість зайняти місця за бажанням. Кільцева схема є оптимальною, коли потрібно розмістити багато запрошених людей. На відміну від схеми півкола, тут вівтар стоїть в самому центрі кільця. Молодята, будуть добре видні з будь-якої точки цього кола, особливо якщо вівтар зробити на невеликому підвищенні.

Крім цього, метод розташування стільців або лавок для гостей у вигляді кільця дає прекрасну можливість зняти чудові відеокадри з дрона. З висоти пташиного польоту кругова схема з вівтарем посередині виглядає приголомшливо! Важливий момент – кільце необхідно розділити на дві половини або на чотири частини, і організувати прохід для гостей, для нареченого з нареченою, прикрасивши ряди відповідно до тематики весілля.

Масивні меблі замість легких стільців

Концепція оформлення весілля в вінтажному або палацовому стилі ніяк не обійдеться без відповідної меблів. Транспортування на місце виїзної весілля диванів і крісел – справа непроста, але ця ідея настільки чудова, що варто її реалізувати і здивувати запрошених на свято гостей. Такі меблі ідеально впишеться в класичний стиль проведення весіль.

Антикварну і сучасні меблі можна міксувати між собою, створюючи групи з різних за стилістикою і колірного рішення крісел і диванів. Це одне з найцікавіших пропозицій, щоб зробити розпис затишній, камерній, як в приміщенні, так і на свіжому повітрі: в саду, на заміській ділянці або на лісовій галявині серед дерев.

Спіральне розташування стільців

Це один з незвичайних і оригінальних методів розсадження гостей на майданчику для одруження. Вівтар знаходиться в самому центрі спіралі, і коли наречена йде до нього, вона обов’язково слід повз кожного гостя. Такий сценарій рекомендується для весілля з невеликою кількістю запрошених; це перетворює весілля в подію, близьке для кожного з присутніх гостей. Схема підходить для дружньої і неофіційною весілля в стилі бохо. Спіраль, або равлик, символізує життєву силу і мудрість, а також є чином еволюційних перетворень.

Лавки

Виїзна весілля – невичерпне джерело для натхнення, а лавки чудово впишуться в будь-який дизайн . Для них можна застосувати різні схеми розстановки, і в тому числі ті, про які сказано на початку статті. Якщо стільці і крісла обособляют людей один від одного, то сидять на лавках гості будуть сидіти набагато ближче. Це створить більш теплу і менш офіційну атмосферу на урочистій церемонії, коли молоді обмінюються кільцями і дають клятви вірності.

Щоб у кожного із запрошених було своє місце на лавці, на неї кладуть кілька м’яких подушок. Відповідно до загального оформленням і стилістичним рішенням весілля, подушки бувають одного кольору або різнокольорові і яскраві, що привертають особливу увагу. Для весілля на природі будуть доречні прості дерев’яні лави в етнічному стилі. А якщо реєстрація проходить в приміщенні, тоді дизайн лавок повинен гармоніювати із загальною стилістикою кімнати.

Вільна розстановка

Весілля на природі , наприклад, в лісі або на пляжі, – це хороша можливість для молодят відійти від стандартних схем і продемонструвати свій вишуканий смак в оформленні та проведенні церемонії. Нестандартна угруповання стільців, крісел, банкеток або лавок дозволяє створити неофіційну атмосферу на одруженні і сприяє максимальної зручності гостей.

Дизайнери пропонують групувати місця для сидіння невеликими «острівцями», де будуть об’єднані однотипні або різні за зовнішнім виглядом і кольором стільці. Тут, як і на весільному банкеті , можна розподілити гостей по родинною ознакою або за інтересами, щоб запрошені почували себе комфортно в колі своїх знайомих.

Весілля в театрі або кінотеатрі

Зараз вже нікого не здивуєш виїзний весіллям , і особливо влітку, коли так і хочеться на природу. Це нескладно організувати в літній період, коли встановилася гарна погода і ніщо не завадить провести свято. Однак в будь-який момент може статися несподіванка, і реєстрацію шлюбу доведеться перенести в інше приміщення або на інший день.

Креативна ідея провести одруження в театрі позбавлена ​​всяких сюрпризів. Тут вже все готово для того, щоб розсадити гостей на зручних місцях, з яких буде відмінно видно все, що відбувається на сцені, де будуть стояти жених з нареченою і приносити один одному клятви вірності.

Нестандартна форма і планування

Якщо це не порушує загальний стиль свята, тоді можна підібрати різні за кольоровим рішенням і за формою стільці, крісла, банкетки і плетені меблі. Розставте все в організованому порядку або невеликими групами, чергуючи стільці, пуфи, м’які дивани з подушками. Інша цікава ідея – підібрати меблі в одній колірній гамі, але різної форми. У такій обстановці гості будуть почувати себе затишно і по-домашньому, і це посприяє дружній атмосфері з самого початку свята.

Весілля на стадіоні

Неординарна ідея весілля на стадіоні також полегшує завдання по розсаджування гостей. І більш того, тут не потрібно піклуватися про те, щоб замовляти меблі і привозити її до місця проведення свята. Ця концепція напевно сподобається спортивної парі і тим молодятам, які бажають у всьому проявити свою оригінальність. Місця на трибунах – чим не план розміщення безлічі гостей, які хочуть у всіх деталях бачити весільну церемонію між нареченими і в усьому підтримувати їх.

Сходи – подоба амфітеатру

Одне з найбільш нестандартних місць для проведення реєстрації шлюбу – це сходи. У попередньому пункті вже був розглянутий варіант, коли люди сидять чіткими рядами на стадіоні. Це одна з найпростіших схем, яка дозволяє зосередитися не на плані розміщення гостей, а на інших деталях організації свята. Для тих, хто вирішив влаштувати весілля в романтичному стилі на відкритому повітрі, є цікаві рішення, наприклад, місце на сходах, що ведуть до моря. В цьому випадку потрібно подбати про зручність гостей, і покласти для них зручні подушки або поставити стільці, якщо дозволяє ширина ступенів.

Оригінальні дизайнерські знахідки

М’які пуфи, оббиті красивою тканиною і прикрашені квітами, надають особливу чарівність всій весіллі . Цей спосіб розміщення гостей дозволяє відійти від звичайних традиційних методів і по-новому подивитися на церемонію розпису. Пуфи як сидінь ідеально підходять для будь-якої обстановки: і в приміщенні, і на природі.

Для весілля в неформальному стилі можна постелити пледи або килими прямо на землі в квітучому саду або на піску біля морського прибою, а також забезпечити гостей м’якими подушками в колір основного на весіль. Невеликі тюки сіна з накинутими поверх них покривалами стануть ідеальним рішенням на весіллі в стилі кантрі.