Перейти до вмісту

Міфи про весільного організатора

Вам зробили пропозицію і весілля вже через місяць? Ви в пошуках весільного організатора, але чули про стереотипах в його роботі? Ви не знаєте в чому ж полягає робота організатора і чи можна самостійно організувати свято? Тоді шукайте відповіді в нашому матеріалі.

Існує багато стереотипів в роботі весільних організаторів. Є думка, що агентства займаються тільки перепродажем послуг і можуть братися тільки за весілля з великим бюджетом. Ми вважаємо за необхідне розвінчати всі міфи про весільному організатора .

Міф 1. Весільне агентство – це тільки посередник, який займається перепродажем послуг.

Це хибна думка багатьох. Агентства є творцями вашого свята. Крім пошуку необхідних контактів, вони готові допомогти вам в цілому ряді завдань:

  • пошук місця і розробка ідеї;
  • розподіл бюджету;
  • зустріч і поселення іногородніх гостей;
  • підбір ведучого і артистів, контроль їх роботи;
  • підбір флористів та декораторів;
  • організація весільної церемонії;
  • складання банкетного меню;
  • технічне забезпечення;
  • організація парубоцьких та дівич-вечорами.

Міф 2. Всі організатори роблять стандартні весілля.

Вважається, що у багатьох організаторів є стандартний шаблон, за яким вони кожен раз йдуть. Але мало хто думає про те, що люди різні і уявлення у них теж різні. Організатори дуже старанно працюють над вашим заходом. Вони підбирають щось індивідуальне і характерне для кожної пари. Важливу роль має банкетний зал , який повинен мати ідею і візуальне наповнення. Копіювання попередніх весіль є неприпустимим в роботі керівників весіль. Це безпосередньо впливає на їх репутацію і портфоліо, в якому повинні бути різні формати проведення заходів.

Міф 3. Організатори весіль – це ведучі свята.

Молодята, які зіткнулися з розробкою свого свята, вважають, що організатори є і тими ж ведучими свята. Але це зовсім різні фахівці своєї справи. Перші ж є людьми, хто планує святкування задовго до того самого дня, а провідні – це люди, які ведуть захід у день його проведення, отримавши всю необхідну інформацію про молодят.

У разі підготовки весілля під ключ ви можете найняти окремо команду розпорядників, які добре знають свою справу. Вони мають великий досвід в проведенні заходів. Якщо порівняти самостійну розробку святкування і весілля під ключ, то другий варіант є куди менш витратним, ніж перший. Агентства враховують бюджет майбутнього подружжя.

Послуги, що надаються агентствами для весілля під ключ, мають свої елементи організації заходу. Відбувається обговорення молодят з весільним розпорядником, в процесі якого вони вирішують кількість гостей на святкуванні, ідею заходу, місце його проведення та різні бажання.

Основна допомога, яка надається під час підготовки заходу під ключ:

  • підбір та оренда банкетного залу ресторану;
  • складання розважальної програми;
  • флористичне і декоративне оформлення;
  • підбір фотографа, відео оператора;
  • підбір ведучого, артистів, музикантів;
  • замовлення лімузина;
  • складання запрошень листівок;
  • контроль за процесом святкування.

Міф 4. Агентства беруться тільки за весілля з великим бюджетом.

Кращий весільний організатор візьметься за захід з будь-яким бюджетом. На скромних святкуваннях фахівець є більш необхідний, ніж на великих. Якщо у вас святкування, яке складається тільки з близьких вам людей, значить потрібно ще більш ретельно підходити до заходу. Кожен момент повинен бути продуманим до дрібниць. Поради професіонала як ніколи будуть корисними. Тому припущення про вигоду весільних агентств лише здогадки. Навіть якщо ви хочете свято тільки «для двох», вам також будуть корисні поради професіонала по тому як можна організувати цей процес, щоб найважливіший день в житті не став рутинним.

Міф 5. Організатори весіль не турбуються за позитивний результат своєї роботи.

Склалася думка, що фахівець не думає за результат своєї роботи. Але вирішуючи питання з вибором банкетного залу, розважальної програми і складанні бюджету керівник природно думає за результат своєї роботи. В його обов’язки входить оперативне вирішення виходу з непередбачених ситуацій. Адже він ризикує своєю репутацією. Подбайте про своє організатора , адже він вклав свою душу і сили в підготовку вашого святкування.

Міф 6. Організатори – це обслуга на святі.

Це зовсім невірне уявлення про керівників весіль. Ніхто не хотів би відчувати себе обслугою на святі, нехай і чужому. Адже ці люди протягом багатьох днів, місяців вкладали своє серце в провидіння заходи, вирішували питання з фотографами, декораторами, провідними. Над вашим святом працює ціла команда професіоналів. Помічники весільного організатора займаються складанням розважальної програми, рішенням банкетних питань, планування парубочого/дівич-вечора. Вони – ваша права і ліва рука в питаннях організації святкування безпосередньо в той самий день: з першої хвилини допомоги вранці нареченій до останньої ноти банкету.

Міф 7. Нам не потрібен організатор. Краще нас ніхто не зробить.

Найпоширеніше думка така, що краще за самих молодят їхнє свято ніхто не зробить. Але коли пара вирішує взяти все весільні клопоти на себе, спочатку страждають самі молодята, а потім їх друзі та родичі. Чого тільки варта спокій, на ньому точно не можна економити. При підготовці до святкування самостійно, зникає не тільки спокій, але і все передчуття вашого особливого дня. Молодята, які самостійно займаються підготовкою до одруження, перебувало в постійній напрузі. Будь-яка дрібниця відбивається на обличчях у молодих.

Процес проведення заходу – це подія, залежне від багатьох елементів, які потрібно контролювати. За допомогою професіоналів ви точно не помітите, що щось пішло не так. Вони завжди мають детальний план, який прописує всі деталі. Їх завданням є зробити весільну святкування таким, якого не їм хочеться, а Вам.

Якщо ви налаштовані організувати весь захід самостійно, тоді готуйтеся до цікавого, але дуже нелегкому заняттю.

Комплекс послуг організаторів весіль

  1. Передвесільна консультація.
  1. Складання детального розпорядку і таймінгу дня весілля.
  1. Підбір та контроль провідних, артистів.
  1. Надання послуг флористів та декораторів.
  1. Організація виїзної церемонії.
  1. Координація роботи весільних підрядників.
  1. Координація роботи ресторану (подачі страв і напоїв).
  1. Постановка першого весільного танцю.
  1. Організація парубочого / дівич-вечора.
  1. Складання запрошень на святкування.
  1. Пропозиція руки і серця.
  1. Організація зустрічей та поселенням іногородніх гостей і молодят.
  1. Передача оплати задіяним професіоналам.

Міф 8. Організатори нав’язують свою думку.

Все, що буде відбуватися у вас на весіллі, буде проговорюватися ще задовго до цього дня. Тому все робиться з вашого схвалення. Завдання організатора – запропонувати вибір, а не нав’язувати своє бачення. Але також він є в якомусь роді і рятувальником від помилок, коли ви проявляєте ініціативу собі на шкоду. Професіонали пропонують і відповідають за своїх перевірених людей. Вони зацікавлені в позитивному результаті. Тому вам необхідно промовляти і знаходити компроміс в процесі організації весілля.

Міф 9. Батьки нам все організують.

Одне з найпоширеніших думок молодої пари полягає в переконанні, що батьки зможуть правильно організувати весільний процес. Ніхто не сумнівається в тому, що батьки можуть бути хорошими керівниками. Але це напевно дуже важкий процес. Батьки так чекали вашого особливого дня, що варто дозволити їм відпочити і насолодитися святом. Іноді батьки нареченого або нареченої не можуть домовитися між собою і тим самим створюють занепокоєння. Довірившись професіоналам, ви забезпечите як собі радісне проведення часу, так і своїх батьків.

Міф 10. Весільний організатор – це розкіш.

Один із найбільш топових питань – «Яка вартість послуг весільного організатора?». Багато молоді сім’ї впевнені в тому, що робота фахівця коштує величезну суму грошей. Завищують ціни агентства організації весіль? Агентства по організації весіль чи не завищують ціни на підрядників. Якщо робота фотографа варто 10 000 гривень в день, то фахівці так само назвуть цю суму. Якщо є якісь сумніви в їх чесності, то ви можете перевірити вартість послуг окремо на сайтах у виконавців.

Часто гонорар складає 10% від бюджету весілля. Деякі агентства встановлюють фіксовану вартість своїх послуг, що підтверджує «прозорість вартості послуг». Не мало що залежить від кількості гостей.

Але за цю вартість, ви купуєте:

  • найголовніше – спокій і впевненість за успіх вашого свята;
  • якість виконання представлених послуг;
  • команду з професіоналів, які вклали душу в організацію вашого особливого дня;
  • економію часу;
  • почуття очікування і передчуття перед майбутнім святом;
  • щастя в той самий важливий день у вашому житті.

Важливий досвід організатора і його затребуваність. Професіонали – це люди, які не бояться викликів, їм буде навіть цікаво попрацювати з різними форматами весіль.