Перейти до вмісту

Організація весілля: етапи, місце проведенн, формат, декорування, програма, образ нареченої

Після того, як наречений і наречена вирішили одружитися, чекає складний процес підготовки до весілля. Не варто хапатися за голову, намагатися вирішити всі питання відразу. Візьміться за справу поетапно, крок за кроком вирішуючи питання планування. Місце проведення, формат весілля, декор майбутнього торжества, образ нареченої і програма весілля – найважливіші складові весільного дня. Визначившись з ними, вийде пропрацювати і всі інші деталі майбутньої події.

Місце проведення

У момент визначення місця весілля, пара вирішує найважливіше завдання, так як на основі обраної майданчику буде, пропрацювавши майбутній стиль торжества і його формат. Розробляючи план підготовки до весілля , перевагу варто віддати одній території, на якій можна провести все етапи весілля від розпису до святкового салюту, щоб скоротити час на переміщення і не розгубити частину гостей. Якщо підібрати такий майданчик не вдалося, доведеться подбати про логістику, грамотно склавши всі шляхи пересування.

Майданчик для весілля може бути:

  • на березі моря, океану або річки;
  • в красивому готелі, ресторані або банкетному комплексі;
  • на території заміської турбази поруч з лісом, полем і інший природою;
  • в приватному будинку або саду для невеликого весілля ;
  • на території промислової будівлі, на даху будівлі або в ангарі.

Підготовлені локації і для банкетів, спеціально призначені для весіль і банкетів більш комфортні та забезпечені всім необхідним для проведення торжества. Такі зали диктують стиль, заданим оформленням, дозволяють провести віп весілля на вищому рівні. У них можна підкреслити багатство інтер’єрів, додавши деякі елементи і немає необхідності піклуватися про комфорт і обслуговуванні, все продумано і працює як годинник.

Дикі майданчика на турбазах, пляжах і промислових будівлях вимагають більш ретельного підходу. За допомогою декору їх можна повністю трансформувати, перетворити в що завгодно. Розкішне весілля можлива в будь-яких умовах. Великий дерев’яний ангар може стати зоною для весілля в стилі рустик, або перетворитися на величезне зимовий простір з горами і снігом. Весілля на даху будівлі може стати відмінним варіантом для тих, хто любить небо і простір. Все залежить від бюджету і фантазії. Дикі майданчики вимагають і більш уважного підходу до забезпечення інфраструктури, необхідно буде подбати про кейтерінг (виїзному банкетному обслуговуванні), електриці, воді і навіть туалетах.

Формат весілля

Кожне весілля по-своєму унікальна і індивідуальна. Деякі пари вважають за краще скоротити банкет, проводячи його в форматі фуршету, інші влаштовують тривалу фотосесію після розпису, доручаючи гостей аніматорам або ведучому. План організації весілля, як і ф ормат весілля, підбираються виходячи з тематики, місця проведення та бажань пари.

Наречений і наречена можуть вибрати один з наступних форматів проведення весілля:

  • класика. Таке весілля проходить за єдиною схемою. У ній є розпис і 6 часова банкетна частина. За бажанням винуватців торжества можуть бути додані викуп, розпис в форматі виїзної реєстрації та фуршет;
  • фуршетна вечірка. Полегшений варіант класичного дня з скороченою банкетної частиною у вигляді фуршету, альтернативна назва для такого формату «Європейський»;
  • тематичне весілля. Таке торжество вимагає вибору певної теми і її дотримання на всіх етапах. Підбираються наряди для пари і гостей, місце проведення весілля , програма свята, навіть страви і напої у відповідність з підібраною концепцією весілля . Як тематики можуть бути обрані національні традиції;
  • для двох. Самий відокремлений, але не менш урочистий і розкішний варіант. У цьому форматі молода пара відзначає свято вдвох без гостей. У ньому присутні розпис, фотосесія і сімейна вечеря в ресторані, або відразу поїздка у весільну подорож, головне все проходить комфортно і максимально приватно.

Сучасні весілля значно відрізняються від тих, що були у наших батьків. Весь урочистий день планується заздалегідь, продумується кожна деталь, концепція весілля , яка націлена не тільки на комфорт, але і на отримання красивих фото, відео. Весільне агентство дозволяє визначитися з форматом, заздалегідь оцінює кожну деталь свята, зробити підготовку і його проведення комфортним для нареченого, нареченої і їх гостей.

Декорування весілля

Декорування весілля – один з найважливіших елементів. Саме він створює гарну картинку і незабутні враження у всіх відвідувачів і дійових осіб торжества. Перше, що бачать гості – запрошення. За ним вони відразу розуміють формат і стиль весілля, на їх основі вибирають наряди. Під бюджет можна підібрати будь-який обсяг декору, визначити його складність і унікальність. Залежно від формату весілля можуть бути прикрашені:

  • майданчик для зборів нареченої і нареченого;
  • виїзна реєстрація з зоною розпису і територією розміщення гостей;
  • фотозоні, welcome-зона, laugh-територія;
  • президія молодих, столи гостей і інші елементи оформлення залу.

Організація весілля в Києві передбачає єдину колірну гаму або тематику в декорі. Дизайнер створює ескізи на основі побажань нареченого і нареченої, рекомендацій організатора весілля і особливостей майданчика. У декорі може бути використані конструкції різної форми, флористика, оформлення світлом, навіть бути присутнім проекції, які перетворять звичайний білий зал в казковий років або простір космосу.

Всі весільні аксесуари, починаючи від букета нареченої і закінчуючи келихами, кубками, з яких буде пити пара на банкеті, повинні відповідати обраному стилю або тематиці. Нічого не забути, допоможе планувальник весілля , в якому можна записати необхідні списки. При оформленні «під ключ» про це дбати дизайнер і його команда. особливо допитливі нареченої, можуть взяти частину турбот на себе, щоб теж взяти участь в процесі створення власного свята.

Програма весілля

Після того, як був обраний формат весілля і її ідея , майбутнім моложёном належить подумати над програмою , яка буде розважати гостей протягом дня. Ведучий завжди пропонує готовий сценарій для торжества, який він бере за основу для створення веселого свята. В якості основних елементів в нього входять конкурси та робота з гостями. Якщо планується невелика весілля, цього може бути цілком достатньо, так як сучасні конкурси значно відрізняються від тих, що були раніше. У їх проведенні задіяно технічне обладнання, фото, відео, музичний супровід. Однак, запрошені артисти можуть зробити програму більш цікавим та насиченим.

Залежно від тематики, стилю урочистості весільний день зробити більш цікавим можуть:

  • фокусники та артисти цирку;
  • співаки і музичні групи;
  • танцюристи і шоу-колективи.

У процесі підготовки необхідно враховувати тривалість їх виступів, узгодити з провідним час приїзду артистів з урахуванням підготовки. Запрошені колективи можуть працювати не тільки на банкеті, а й стати прикрасою виїзної реєстрації, працювати окремо з групами гостей в процесі банкету і перерв. Організація весілля в Києві допомагає спланувати програму так, щоб вона була цікавою гостям і відповідала формату торжества.

Образ нареченої

Образ нареченої планується заздалегідь і детально опрацьовується нарівні з декором. Якщо була обрана тематичне весілля, то плаття, зачіска, макіяж і аксесуари повинні відповідати її критеріям. В деяких випадках, весь декор весілля може будуватися навколо одного елемента: кільця, який подарував наречений в якості подарунка на честь заручин, або сукні, що дістався від бабусі.

В рамках підготовки, наречена відвідує стиліста, який підбирає зачіску під її волосся і плаття, оцінює шкіру, вибирає вдалий макіяж під формат весілля. Організація весілля під ключ дозволяє спланувати всі деталі образу і передбачити єдиний стиль для образу нареченої, нареченого і декору.

В рамках створення образу, наречена вибирає для себе плаття. Актуальними фасонами вважаються:

  • А-силует, по-іншому його називають принцеса. Таке плаття має пишну спідницю, але надаватися без кілець, тому наречена відчувають себе комфортно в день торжества. Верхня частина сукні може бути зроблена у форматі корсета, якщо плечі і зона декольте відкриті, або просто застібатися на красиві перлинні гудзики. В тренді варіанти з летять рукавами, ніжними рукавами-крильцями і відкритою спинкою;
  • прямий фасон. Такий варіант сукні нагадує вечірнє. Довга спідниця в підлогу може бути зі шлейфом або без, розшита мереживом або просто легким хмарою огортати ніжки нареченої. формат підходить для богемної весілля на природі, невеликого сімейного торжества або тих, хто не любить громіздкі, важкі наряди;
  • комбенізони. Окремий тренд сезону стосується брючних нарядів для наречених. Комбінезон зі шлейфом може стати комфортним замінником сукні для тих, хто віддає перевагу комфорт і рух. Брючні костюми часто вибирають в якості другого наряду, який приміряє наречена в день весілля. У ньому зручно танцювати і активно рухатися.

В образі нареченої крім сукні присутній фата, діадема, гребені та інші елементи прикраси волосся. Фату підбирають під стиль і довжину сукні. Це може бути короткий прикраса, трохи нижче плечей, націлене на те, щоб символічно приховати обличчя красуні перед церемонією, або довге, розкішне полотно, що спускається до самої підлоги в якості шлейфу. Стиліст зміцнює фату так, щоб її можна було зняти в процесі торжества, і рухатися більш вільно. Як правило, вона залишається тільки на час церемонії, але бувають і виключення. Крім фати, наречена може приміряти діадему або гребені. Їх підбирають в єдиному стилі з іншими аксесуарами: підвісками, сережками, кільцями і браслетами.

Прикраси необхідно підбирати виходячи з формату сукні і прикрас на ньому. Якщо у фасону відкритий ліф, можна вибрати гарний кулон або кольє. У поєднанні з ними добре виглядатимуть мініатюрні сережки і браслет. Якщо обрані масивні сережки, які спускаються нижче плечей, від прикрас в зоні декольте краще відмовитися.

Ще один елемент образу нареченої – пеньюар. Він необхідний, якщо наречена планує красиву зйомку зборів. Важливо вибирати наряд, які в момент переодягання в плаття нареченої не зашкодить зачіску і макіяж. Краще, якщо це буде варіант на бретелях або з запахом.

Завершують образ нареченої букет і туфлі. Квіти прийнято підбирати в одному стилі з декоруванням весілля. Флорист допомагає знайти підходящі варіанти виходячи з сезону. Так в січні півонії і анемони буде складно дістати, в тому час, як троянди доступні цілий рік. Туфлі, босоніжки, чобітки і інше взуття наречена підбирає виходячи з фасону сукні, пори року і власних звичок. Якщо дівчина не звикла носити високі підбори кожен день, то не варто починати це робити перед весіллям. Шпильку завжди можна замінити зручним стійким каблучком, або повністю відмовитися від каблука на користь розкішних балеток. Залежно від стилю весілля, можуть бути обрані навіть кросівки і кеди.

Організація весілля в Києві – складний, багатоетапний процес, до якого необхідно підходити відповідально, враховуючи кожну деталь. Обрана локація може повністю змінити задуманий формат або стати причиною зміни стилю, тематики. Образ нареченої здатний стати основою для декору, або навпаки поміняти всю концепцію торжества. Щоб не переживати про зміни, що відбуваються, передбачити кожну деталь, можна звернутися до організатора весілля і замовити організацію весілля під ключ. Така послуга позбавить від переживань і дозволить в день торжества відчувати себе комфортно. Вартість організації весілля залежить від обраного формату та обсягу робота організатора.