Перейти до вмісту

Організація весілля з іноземцем

Закохані ніколи не бачать перешкод до з’єднання. Інше громадянство або наявність державних кордонів не можуть зупинити їх. На жаль, шлюби укладаються не тільки на небесах. Реєстрація дозволяє з’єднувати люблячі серця і офіційно оформляти відносини.

Чому захід іноді проводиться на двох мовах

Сьогодні часто зустрічаються пари, де наречений і наречена мають підданство різних держав. Молоді люди познайомилися, будучи студентами в Лондоні або Нью-Йорку і вирішили створити сім’ю. Дуже часто майбутні молодята знайомляться на курорті в іншій країні. Кращим виходом для закоханих – зіграти два весілля. Одну – в країні нареченого, а іншу – на батьківщині нареченої.

Проведення заходу на двох мовах необхідно, якщо родичі однієї зі сторін запрошуються в іншу країну. Наречені прекрасно зрозуміють один одного, але рідним і близьким необхідно пояснити концепцію торжества і їх обов’язки. Двомовна організація необхідна:

  • щоб родичі могли познайомитися один з одним,
  • щоб свято вийшло веселим, динамічним і красивим,
  • щоб жарти і конкурси були зрозумілі і підтримувані обома сторонами.

Буває так, що святкування проводиться не в Україні . Найчастіше молоді люди, які постійно проживають в Британії, Італії або Франції запрошують українських ведучих, щоб святкування було проведено з європейським лоском і по-нашому весело. Для цього є кілька пояснень.

  1. Наші провідні уважніше ставляться до запитів молодих і запрошених.
  2. Більше увагу приділяють дрібниць і ключовим деталям, ніж запрошені організатори з-за кордону.
  3. Наші організатори завжди намагаються враховувати національні традиції батьківщини нареченої або нареченого.

Які документи необхідно оформити для реєстрації шлюбу з іноземцем

Для офіційної процедури необхідно підготувати спеціальний пакет паперів. Варто брати до уваги, що реєстрація відносин з громадянином України дає право отримати тимчасову посвідку на проживання. А по-закінченні двох років вид на проживання автоматично стає постійним.

Для проведення процедури у відділенні РАЦС, громадянам інших держав необхідно пред’явити наступні паперу.

  1. Закордонний паспорт з відмітками про законне перебування в нашій країні. Він є посвідченням особи і підтверджує вік особи, що вступає в шлюб. Закордонний паспорт необхідний для посвідчення законності перебування підданого іншої країни у нас (безвізовий або візовий порядок в’їзду). Закордонний паспорт повинен мати переклад українською, який візується або на нього ставиться апостиль.
  2. Довідку про відсутність шлюбних зобов’язань (якщо паспорт не містить відмітки про сімейний стан). Довідка виходить компетентними органами батьківщини підданого іншої країни. Вона зажадає легалізації та постановки апостиля в посольстві або візовому центрі.
  3. Документ, що підтверджує припинення дії попереднього шлюбу. Він повинен мати переклад українською і повинен бути завірений дип. представництвом, консульством або міністерством юстиції України. Якщо документи були завірені за кордоном , то він вимагають перекладу і повторного запевнення і постановки апостиля.

Якщо наречений або наречена не досягли 18 років, то вони повинні отримати дозвіл суду нашої країни для укладення шлюбу особам 16 років або старше.

Перешкодою для проведення церемонії є:

  • наявність кровного споріднення між молодятами
  • або наявність відносин усиновителя або усиновленої особи.

Всі документи повинні мати переклад українською і бути завізовані диппредставництвом, консульством або Міністерством юстиції.

Реєстрація на території іншої країни може зажадати:

  • не тільки ксерокопій закордонних паспортів,
  • але і загальногромадянських (всіх сторінок з будь-якою інформацією),
  • довідок з місця проживання про прописку за місцем проживання
  • і про склад сім’ї.

А також документів про зміну імен і прізвищ. Можуть знадобитися як оригінали документів, так і їх копії із запевненнями і апостилями.

Реєстрація шлюбу з іноземцем

Майбутнє подружжя має особисто подати в РАЦС заяву відповідно до наданих зразків, закріпленими на законодавчому рівні. Заявники можуть самі вибрати відділення РАГС. У тому випадку, якщо іноземець не буде присутній при подачі заяви, то:

  • його підпис доведеться запевнити у нотаріуса,
  • заява подається представником молодої людини або дівчини, але діяти представник буде тільки по довіреності, посвідченої у нотаріуса.

Після того, як в РАГС прийме заяву, його представник зобов’язаний проінформувати подає сторону про права та обов’язки осіб, що вступили в законні відносини, з порядком, за яким пройде реєстрація та відповідальності в разі надання неправдивої інформації.

Офіційна виїзна церемонія укладення шлюбу з іноземцем

День весілля призначається заявниками і затверджується РАГС. Реєстрація проходить не пізніше місяця з моменту подачі заяви. Якщо існують поважні причини, то весілля може пройти раніше.

Але проводити паралелі між виїзною церемонією та реєстрацією шлюбу в РАЦСі неможливо. Відчуття у всіх гостей будуть прекрасні, але незрівнянно різні.

Сьогодні багато пар відмовляються від церемонії в РАЦСі. Але традиційна, десятиліттями відточена церемонія все ще приваблює багатьох. Так поєднували серця і руки наші батьки і діди. Якщо молоді не прагнуть змінювати традиції і не готові до додаткових витрат, то краще зупинитися на традиційних правилах.

Відділи реєстрації актів цивільного стану теж прагнуть влаштувати офіційну частину якнайкраще. Зали, де буде йти реєстрація ремонтуються і оформляються кращими дизайнерами. Проходив в них урочистості виглядають вражаюче. На пам’ять залишаються чудові фото і відео, якість яких не залежить від примх погоди, освітлення і випадкових поривів вітру. Професійна зйомка, якій ніщо не зможе перешкодити залишить унікальні, неповторні знімки.

Виїзна церемонія – це сучасно, унікально, красиво. До плюсів такого рішення можна віднести.

  1. Свободу вибору часу і місця. Можна вибрати і пляж в Домінікані і дерев’яний ганок невеликого шале. Географія і вибір декорацій на сто відсотків залежить від фантазії і матеріальних можливостей молодих.
  2. Жорсткі тимчасові рамки відсутні. Офіційна частина може тривати півгодини. А може початися опівночі і тривати до світанку. Все пройде невимушено і неквапливо. Адже в спину винуватцям торжества не буде дихати наступна компанія схвильованих і розпалених гостей.
  3. Можливість прочитати унікальну церемоніальну мова. Винуватці свята можуть вибрати церемонімейстера або запросити відомого актора. Тоді вступна промова буде незабутньою. Якщо вибір припав на близького друга, то мова буде ще і схвильованої, що вистачає за душу.
  4. Унікальний декор. Можна підпорядкувати свято особливою темою. Неповторне оформлення і наряди запрошених створять особливу атмосферу.
  5. Особливі клятви. Їх можуть написати один для одного самі наречений і наречена. Вони можуть сказати один одному все, що береже душа і висловити в словах або віршах все почуття. Це зробить момент особливо зворушливим.
  6. Гості можуть бути розміщені не тільки в особливу святкову атмосферу, але і в зону особливого комфорту. Літні родичі і діти зможуть побачити всі деталі і дрібні, але важливі подробиці. Це зробить момент душевніше.

Чи можлива організація весілля з іноземцем віддалено

Підготовка до головної події життя змушує молодих, їх рідних і близьких витрачати масу часу і сил. Але сучасні реалії дозволяють довірити всі турботи фахівцям. Навіть реєстрація може проводитися дистанційно. Наречені можуть брати участь в церемонії з тим ступенем заглибленості і причетності, яку їм дозволяють обставини. Багато зустрічі під час підготовки проводяться за допомогою месенджерів або скайпу. Пакет документів доступний онлайн. Процес підготовки паперів також доступний в інтернет-мережах.

Якщо наречений або наречена іноземці, то проведення свята може йти англійською, німецькою або іспанською. Торжество також може бути підготовлено спеціалізованим шлюбним агентством. Співробітники агентства використовують при підготовці різні формати:

  • виїзди,
  • свято tet-a-tet,
  • торжества за кордоном,
  • ведення банкету на двох і більше мовами.