Перейти до вмісту

Топ порад для сучасної нареченої

Жінки надають весіллі статус одного з найбільш значущих подій в житті, тому для них вкрай важливо, щоб урочистий захід стало максимально барвистим і незабутнім. На процес організації впливають три фактори – фінансові ресурси, кількість часу на підготовку, творчий потенціал. Не впадайте у відчай, якщо в одному або двох аспектах можливості обмежені. Поради колишніх наречених і досвід професіоналів допоможуть вийти зі скрутної ситуації. Дотримуйтеся 7 простих правил, щоб підготовчий етап доставив не менш задоволення, ніж церемонія.

Рекомендація №1: тверезо оцінювати фінансові можливості

З урахуванням фінансового становища майбутніх молодят можна планувати виходячи з бажань або ж можливостей. Перший варіант передбачає солідний бюджет, який дозволить реалізувати мрії і фантазії на максимально високому рівні. Організація не зажадає значних зусиль. Досить звернутися в весільне агентство Києва і замовити повний комплекс послуг.

Єдине завдання полягає в прийнятті рішень на основі наданого вибору кращих з можливих варіантів. Всі підготовчі процедури: пошук виконавців, укладання договорів, планування, таймінг, забезпечення взаємодії та ін. – лягають на плечі організаторів. Це просто, зручно, безтурботним.

Якщо безмежних фінансових можливостей немає, то використовуйте зворотний принцип – відштовхуйтесь від наявної суми. Подумайте, скільки готові витратити, потім відніміть 20%. Решту 80% – реальний бюджет. Оперативний резерв необхідний для виходу зі скрутних ситуацій, що виникають по ходу підготовки або в процесі торжества.

Зверніть увагу, 20% коштів – недоторканний оперативний запас, який слід використовувати саме для вирішення проблем, що загрожують зірвати або безнадійно зіпсувати свято, а не для реалізації раптово виниклих ідей і фантазій. Свято пройде без ексцесів – прекрасно. Гроші, що залишилися стануть відмінним бонусом.

Рекомендація №2: раціонально використовувати час

Оптимальний термін самостійної підготовки весілля – 6 місяців. Півроку достатньо для неспішної організації в звичному буденному ритмі життя. Послуги агентства скоротять тривалість підготовчого періоду до 3 місяців і менш.

Відкладання рішення задач організаційного характеру – погана ідея. Більшість сучасних наречених заздалегідь продумують образ, вибирають плаття, прикраси, розглядають варіанти зачісок і макіяжу, але не беруть функціональні складові, – хто буде відповідати за:

  • приготування банкетних страв;
  • розвага гостей;
  • трансфер учасників свята;
  • декор приміщення;
  • фото- і відеозйомку та ін.

Займатися організацією необхідно одночасно на «всіх фронтах». Виділяйте 2-3 години щодня. Підготовка до весілля – це робота. Кількість витраченого часу прямо пропорційно підсумкового результату.

Рекомендація №3: залучати професіоналів

Розраховувати на власні сили можна тільки в разі 100% впевненості в здатності вирішити поточну задачу самостійно. Аналогічна ситуація зі знайомими. Друзі з відеокамерами, приятелька – перспективний стиліст або мамина подруга – кухар прекрасно підходять для будь-яких заходів, крім одруження. Послуги професійного візажиста, оператора, ведучого, флориста, декоратора – найкраще рішення. Перевага досвіду обслуговування саме весіль незаперечно.

Професійні весільні організатори – простий спосіб вирішити всі завдання разом. Не потрібно самостійно шукати окремих виконавців, з’ясовувати кваліфікацію. Агентства на постійній основі співпрацюють з організаціями і незалежними фахівцями, які довели високий рівень підготовки. Професійні організатори знають, що, як і коли потрібно робити, щоб свято вдалося на славу.

Прочитайте історії молодят, які намагалися заощадити, доручаючи деякі функції родичам, друзям, знайомим. Все, як один, наповнені однаковим змістом – не робіть цього.

Професіонал – інструмент для реалізації ваших бажань

Залучення професійних виконавців знімає значний тягар турбот, але не позбавляє ініціативи. Принцип взаємодії вкрай простий: ви знаєте, чого хочете, фахівець, – як бажання втілити в життя. Наприклад, фотосесія. Фотографи застосовують оригінальні прийоми побудови композиції, пропонують різні сюжети. Однак ніщо не заважає поділитися власними ідеями, бажано заздалегідь, щоб був час обдумати, як краще їх реалізувати і відповідним чином підготуватися.

Таким чином можна і потрібно взаємодіяти з усіма виконавцями. Єдина небезпека – прагнення до тотального контролю. Рада нареченим перед весіллям: не заважайте професіоналам працювати, втручайтеся в крайньому випадку. Ваше завдання – озвучити загальну концепцію, деталі залиште професіоналу. Не впевнені, що він впорається з поставленим завданням – не наймати. Найняли – довіряйте. Почнете втручатися – буде тільки гірше.

Рекомендація №4: не довіряти чужої думки

Близькі люди, прагнучи допомогти, неусвідомлено дають шкідливі поради нареченій. Найкраща стратегія щодо рекомендацій – приймати до відома, але не сприймати, як керівництво до дії. Співробітники весільного агентства Adam&Eva пропонують кілька найбільш підходящих варіантів для сучасного весілля, вибір завжди залишається за клієнтами. Молодята повинні приймати усвідомлені рішення, на основі власних висновків.

Рекомендації весільного організатора володіють більшою цінністю, ніж поради нареченому і нареченій родичів, подруг, знайомих. Судження близьких засновані на досвіді участі в 2-3 святах, персоналу агентства – на досвіді організації кількох десятків подібних заходів. Тільки ви знаєте, чого хочете: яким має бути сукня, зачіска або букет нареченої поради з боку можуть бути тільки загального характеру.

Необхідно розглядати кілька кандидатур виконавців або варіантів вирішення проблеми. Важливо зібрати максимум інформації, вивчити особливості, нюанси, виділити важливі переваги, виявити недоліки. У весільних агентствах мотиви вибору кандидатур виконавців пояснюють. Самостійна організація передбачає, що збором відомостей займетеся ви самі.

Послуги для весіль пропонують десятки підприємств і фахівців, що працюють індивідуально. Складно зробити усвідомлений вибір самостійно. Залучення професійних організаторів – об’єктивно кращий варіант. Практика показує, що рада нареченим від подруг і родичів входить в ТОП 10 найбільш невдалих рішень.

Рекомендація №5: не експериментувати, не змінювати рішень в останній момент

Наслідки невдалого експерименту з зовнішністю – трагедія для нареченої. Кардинально змінювати колір волосся, стрижку, форму брів, вперше користуватися автозагаром, записатися до іншого майстра манікюру, косметолога – все це з великою часткою імовірності призведе до катастрофи. Бажання виглядати блискуче зрозуміло, але краще – ворог хорошого, і саме на урочистостях життєва мудрість доводить справедливість твердження найбільш яскраво і безкомпромісно. Чи влаштовує майстер – не міняйте його перед самим одруженням.

Перед церемонією молодих долають сумніви, що все зроблено, як треба. Виникає гостре бажання змінити, покращити, переграти. Рада нареченій в день весілля – розслабтеся. Виконана величезна робота і ви – молодці, організували складне комплексне захід. Зміна в одному з десятків вже запущених процесів, вплине на інші. Що зроблено те зроблено. Звідси наступна рекомендація.

Рекомендація №6: отримуйте задоволення

Нервозність – звичайний стан майбутніх молодят в передсвятковий день. Безсоння, втрата апетиту стають причиною почуття втоми, відсутність енергії, втрати блиску в очах, смаку життя, розвитку істеричного стану з приводу найменшої накладки, яка, якщо подумати, не має ніякого значення.

Гості приходять на свято не для того, щоб смачно поїсти, подивитися шоу, оцінити декор приміщення. Антураж заходи мало кого хвилюють, крім заздрісників. Головні дійові особи – ви. Родичі і друзі приходять розділити вашу радість. Щасливі ви – задоволені вони. Істерична роздратована молода – єдиний фактор, вплив якого здатне повністю знищити місяці підготовки і святковий настрій. Чи не злетіли голуби, впав намет, замість моцарели подали брі – все це нісенітниця і за великим рахунком не має значення.

Спіть солодко, снідайте нещільно, але калорійно, збирайтеся спокійно, радійте – довгоочікуваний день настав.

Рекомендація №7: не бійтеся невеликих накладок, але будьте до них готові

Невеликі накладки трапляються. Від невдалого збігу обставин не застрахований ніхто. Поради для нареченої: не треба надавати їм значення. Не дозволяйте дрібницям псувати одне з найважливіших подій в житті. Фахівці агентства Adam&Eva рекомендують підготувати наступний набір:

  • матирующие серветки;
  • пару зручного взуття;
  • лейкопластир (для натертих ніг);
  • запасні панчохи;
  • косметику (особливо губну помаду);
  • паперові хустки;
  • голку з нитками під колір вбрання молодих;
  • знеболюючі таблетки;
  • парасольки.

Про те, що необхідно взяти паспорта і кільця сподіваємося нагадувати не треба. Бажано використовувати дві сукні – для офіційно-пам’ятної і розважальної частини. Розкішні вбрання, справляють незабутнє враження, але далеко не завжди практичні і зручні, тому по ходу свята змінити плаття буде не зайвим.