Перейти до вмісту

Весілля 2020: головні модні тренди – кажуть фахівці

Bride Fashion Week – щорічний захід, присвячений головному і бажаного події в житті кожної дівчини – весілля. Колекції розкішних і стильних нарядів представили:

  1. Marchesa ,
  2. Vera Wang ,
  3. Zuhair Murad ,
  4. Temperley London ,
  5. Carolina Herrera ,
  6. Viktor&Rolf ,
  7. Danielle Frankel ,
  8. Oscar de la Renta .

Весільні тенденції 2020 представляють нареченим широкий вибір варіантів фасонів і декору на будь-який смак.

Модні орієнтири: основні тенденції у весільному образі:

Жакет

Стильний весільний образ, здатний здивувати навіть найвибагливішого глядача. Модний жакет в білому, молочному, айвори кольорах, приталений, з довгим рукавом, акцентованою лінією талії, виглядає як міні-плаття. Декор мереживом перетворює суворе виріб в образ стильної, сучасної нареченої.

Брючні костюми і інші варіації з брюками НЕ зникли з колекцій Danielle Frankel, Viktor&Rolf, Ines di Santo. Родзинкою образу з брюками стане елегантний шлейф. Здивувати всіх неординарністю образу можна і весільним комбінезоном – наприклад, від Viktor&Rolf.

Viktor&Rolf: від кокетливого міні до розкішного сукні до підлоги

Різноманітність вибору від Viktor&Rolf вражає! Представлені в рамках колекції і модні тенденції 80-х, і мініатюрні вільні моделі, мінімалістські і рясно прикрашені сукні, пишні класичні варіанти, брючні костюми.

Максимальний комфорт сучасна наречена відчує в весільному комбінезоні або брючному костюмі з атласним піджаком. Для прихильниць класики – розкішні пишні моделі з декором у вигляді бантів, об’ємних квітів, аплікацій.

Основна риса колекції – тяжіння до чистих силуетах з виразними архітектурними елементами.

Danielle Frankel: відмова від стандартів

Колекція «Весна-Літо-2020» від американського дизайнера кидає виклик стандартам у весільній моді. Навіть сукні до підлоги виділяються нетиповим декором, асиметричною формою, незвичайною конструкцією рукава. Основний акцент в колекції зроблено на стильні сукні-жакети і брючні костюми.

Характерний фасон сукні – облягає модель з довгими рукавами, глибоким вирізом на спині. Для прихильниць класики – пишну сукню з плісировкою. Весільний жакет довжиною міні ажурний, з чітко виділеної талією, довгими рукавами.

Квітковий декор

Практично всі колекції, представлені на Bride Fashion Week , рясніли квітковим декором в формі аплікації, об’ємних квітів, вишивки з флористичними мотивами. Флористика характерна і для моделей класичних форм з пишною спідницею, і для суконь в стилі бохо.

Неповторно квіти обіграні в колекції Віри Вонг – це багатошарові, великі, об’ємні прикраси, розташовані на плаття асиметрично.

Vera Wang: пастель і об’ємний квітковий декор

Лідер в світі весільної моди – Віра Вонг в цьому році презентує ювілейну шістдесяту колекцію. Основною рисою моделей стали великі, об’ємні квіти. Багатошарові бутони прикрашають спідницю, пояс, плечі – розташування декору асиметричне.

Друга особливість – відмова від класичного білого кольору . Дизайнер рекомендує пастельну гаму: попелясто-сірий, курний рожевий, блідий м’ятний. Ніжні, акварельні тони – гармонійний фон для великого флористичного декору.

Центральна ідея колекції – з різних точок сукня має виглядати по-різному. Ідея «360 градусів» дозволили дати волю в декоруванні драпіровками, квітами, асиметричними деталями. Колекція на весну-літо 2020 року – відмова від мінімалізму, строгості і лаконічності.

Багатошаровість і прихований декор

Спідниця-каскад – не нове для весільної моди, це класичний варіант для образу нареченої. У 2020 році пишні спідниці з декількох шарів ніжної матерії будуть в тренді. Характерна риса – розташувати декор під одним шаром напівпрозорої матерії. Використовують вишивку, аплікації, паєтки, мереживо. Вітається і комбінування декількох варіантів декору. Приклади складних моделей представлені в колекціях від Marchesa , Carolina Herrera .

Колекція Marchesa: складний декор і обсяг

Marchesa спеціалізується на вечірніх нарядах. Перша колекція весільних суконь стала відкриттям і хітом в світі моди. Моделі від засновниць бренду Джорджіни Чапмен і Карен Крейг наділи на свою весілля Колін Маклафлін і Ніколь Річчі.

Фірмові особливості суконь від Marchesa дизайнери перенесли і на весільні наряди: декорування вишивкою, мереживом, об’ємними квітами.

На сезон весна-літо 2020 року дизайнери рекомендують не відмовлятися від чарівних, рясно декорованих суконь, на користь практичного брючному костюмі. Бренд Marchesa вірний суконь довжиною в підлогу з флористичним об’ємним декором, вишуканою вишивкою, великими бантами. При об’ємності і багатошаровості сукні зберігають легкість. Але від комфорту дизайнери відмовляються на користь краси і багатства обробки.

Ще одна особливість – наявність знімних деталей. Наприклад, прикрашені об’ємними рюшами рукава, які за бажанням можна зняти. Обов’язковий елемент весільного образу – прикрашена вручну, фата.

Carolina Herrera: краса в деталях

Дизайнер на сезон весна-літо 2020 року пропонує нареченим романтичні, вишукані, жіночні образи. У колекції немає місця авангарду. Єдина особливість – нестандартне оформлення корсета. Жорсткі вставки, які тримають форму, вирішили не ховати, а зробити частиною образу, поєднуючи їх з прозорістю матерії.

Колекція створена в єдиному стилі, в основі якого – прозорість, флористичні квіткові мотиви, легкість образу. Кольори – білий, молочний, айворі.

Особливий акцент зроблений на деталях – легке напівпрозоре плаття з мереживною основою виглядає чарівно, а квіти, вишиті на спідниці, під шаром прозорої матерії, залучають ще більше уваги глядача.

Мереживо і напівпрозорість

Тренд присутній в колекціях всіх брендів: Carolina Herrera , Zuhair Murad , Marchesa , Vera Wang , Temperley London та інших. Відмінності в стилістиці і фасонах моделей.

Мереживо – цілком типовий тренд весільної моди, воно як домінує в моделі, так і виступає декоративним елементом.

Щодо напівпрозорості – в 2020 році вона не несе в собі провокацію, оскільки представлена ​​в парі з іншим трендом – многослойностью. Напівпрозорі матеріали виглядають вишукано, легко, жіночно, створюють романтичний образ. Особливо, в сукнях в стилі бохо від Temperley London.

Zuhair Murad: натхненний Іспанією

Французький бренд традиційно рекомендує для весілля розкішні, багато декоровані сукні. Дизайнер не відійшов від традиційної довжини в підлогу і білого кольору вбрання нареченої. Але колекція «Весна-Літо-2020» наповнена естетикою фламенко, характерними рисами іберійської культури.

Для декору використовуються деякі елементи костюма матадора, складні прикраси з бісеру, бахрома, накидки, великі квіти. Альтернатива для тих, хто шукає лаконічність – вишукані моделі з мережива з довгими рукавами.

Для колекції характерні: класичний А-силует, V-подібний виріз, декор рюшами, багатошаровість, мініатюрні блискітки. Родзинка – плаття, розфарбоване вручну флористичними мотивами.

Temperley London: дивовижне розмаїття і креативність

Аліса Темперлі – популярний британський дизайнер, в її нарядах неодноразово з’являлися голлівудські зірки, члени королівської сім’ї. В основі унікальної естетики – комфорт і неординарність, легкість і романтика, риси богемного стилю.

Колекція 2020 року розрахована на різні типи наречених. Модель в стилі бохо прикрашена шовковими вставками і об’ємними квітами, рукави-Флаттера роблять образ повітряним. Для прихильниць пишного вбрання – плаття з об’ємною спідницею. Провокаційно виглядає модель з відкритою спиною вершкового кольору, розшите паєтками. Прихильницям багатого декору – відверту сукню з вишивкою, розшите намистинами.

Всього в колекції 10 моделей – кожна має свою родзинку

Голлівудський гламур

Сезон «Весна-Літо» 2020 року стане піком популярності гладких атласних суконь в різних фасонах. Як декор використовується драпірування, банти, накидки. Кольори – білий, айворі, молочний. Моделі виглядають лаконічно, але стильно і розкішно. На подіумі були представлені і варіації з рукавами, і бальні сукні з відкритими плечима, і сукні фасону «рибка» з глибоким декольте.

Oscar de la Renta: простота і елегантність

Нова весільна колекція тяжіє до лаконічності і комфорту, не відмовляючись від елегантності і жіночності. У дизайні поступово розмивається грань між типовим нарядом нареченої і коктейльними моделями. Але від базової особливості бренду творці не відійшли – використовуються тільки дорогі тканини, чіткі, геометрично правильні силуети.

Колекцію можна назвати універсальною – вона сподобається і прихильницям бальних, романтичних фасонів, і цінителям простоти і суворості брючному костюмі. У декорі використовується мереживо, багатошаровість, вишивка, стрічки, банти.

Одна з найбільш яскравих моделей – сукня міні з драпіруванням і довгою бахромою збоку, що облягає фігуру.

Залишаються актуальними і класичні моделі з пишною спідницею, прикрашені квітами та вишивкою.