Перейти до вмісту

Весільна флористика: тенденції, ідеї і тренди 2021 року

Оригінальний весільний декор – один з основних пунктів продуманої церемонії. Оформлення весілля квітами необхідно проводити в одному стилі з іншими декоративними елементами. При цьому враховуватися сезонність, церемонія в залі або на вулиці, перевагу молодих і бюджет заходу. Основні тенденції флористики 2021 року зроблять весілля барвистою і неповторною.

Сучасні ідеї і тренди

Щоб весільна церемонія вийшла самої незвичайної і такою, що запам’ятовується, необхідно при її плануванні і продумування святкової флористики враховувати останні тренди:

  1. Природність і індивідуальність. У 2021 році як ніколи будуть популярні індивідуальні весілля, декор який створюється безпосередньо під конкретну пару. Це стосується не тільки образу молодих і декору в цілому, але і флористики. Наприклад, для юної нареченої варто вибрати ніжні польові квіти, для зрілої – троянди або лілії. Однак немає ніяких строгих заборон або правил. Весільний букет може бути саме таким, про яке мріє наречена.
  2. Монохромність. Ще кілька років тому було прийнято використовувати один або два основних кольори і обігрувати їх в декорі, нарядах, флористики. Однак найбільш модним рішенням є монохромність в декорі. Монобукети можуть бути класичної або незвичайної форми.
  3. Незвичайне оформлення арки виїзної реєстрації. Щоб виїзна церемонія допомогла занурити молодих в атмосферу чарівного саду, варто приділити особливу увагу виготовленню арки. В 2021 році популярні арки, які нагадують арт-інсталяції.

До того ж в 2021 році на піку популярно буде поєднання непоєднуваного. Наприклад, для виготовлення арки або прикраси залу може використовувати поєднання троянд із сухою травою або рослин зі склом, каменем та іншими матеріалами.

Ідеї для створення букетів

Квіти для весілля – найважливіший елемент, від якого залежить настрій молодят, гостей і загальний вигляд місця проведення одруження. В 2021 році до популярних відносяться такі ідеї по створенню весільних букетів:

  • використання тільки живих квітів;
  • застосування для композицій рельєфних сукулентів;
  • для букета нареченої і композицій в залі можна використовувати центральну квітку з додатковим оформленням;
  • використання пастельних відтінків або монохромних варіантів;
  • популярністю продовжують користуватися не тільки класичні, але і піоновідние сорти троянд;
  • для створення букетів для прикраси залу можна застосовувати штучну і натуральну лозу;
  • крім квітів в букеті можуть використовуватися пір’я, намистини, стрічки та інші декоративні елементи.

Букет нареченої запам’ятається дівчині на все життя, тому до його створення потрібно підійти особливо уважно.

Тренди весільної флористики

Весільна флористика – окремий вид мистецтва. Від якості букетів, прикраси залу і арки одруження залежить загальний настрій весільної церемонії. Весільна флористика постійно розвивається, тому потрібно стежити за новинками, щоб весілля пройшло по вищому розряду. Основні тренди весільної флористики в 2021 році:

  1. Консенсус. Використання зеленого листя в весільних букетах поступово втрачає свою популярність. Центральне місце в квіткової композиції повинен зайняти один великий квітка. Інші елементи композиції можуть бути більш простими, щоб підкреслювати красу основного квітки.
  2. Змішування текстур. Ефективно в весільній флористиці виглядає змішування сортів і текстур різних кольорів. Наприклад, можна використовувати білі орхідеї в поєднанні з темним листям і яскравими стрічками. Дуже добре виглядає і поєднання польових квітів і троянд.
  3. Відмова від використання трави в букетах . Досвідчені флористи пропонують використання декількох сортів троянд в одному букеті без додавання трави. Це додасть квітці нові фарби.
  4. Пофарбовані квіти . Одним з найбільш незвичайних варіантів створення весільного букета є використання забарвлених квітів. Наприклад, можна забарвити частина квітів в контрастні і незвичайні кольори або декорувати тільки їх кінчики.

Однак основним трендом весільної флористики залишається індивідуальність. Кожна наречена хоче через весільний букет і прикраси весільного залу висловити свою індивідуальність, в чому і допомагають професійні флористи.

Які квіти вибрати?

До найбільш затребуваним квітам, які використовуються в букетах нареченої і для прикраси залу, відносяться:

  1. Троянди. Ідеальне рішення для букета нареченої. Троянди можуть бути різного кольору, форми і розміру, що робить їх універсальним рішенням для створення букета. Відмінним рішенням стане поєднання троянд одного кольору, але різних розмірів. Роза уособлює ніжність, жіночність і красу, тому підійде для нареченої в будь-якому віці.
  2. Півонія. Рожеві, кремові або бардовиє півонії створюють створити стильний і вишуканий букет нареченої.
  3. Лілії. Відрізняються не тільки ніжним і вишуканим зовнішнім виглядом, але і хвилюючим ароматом. Тому лілії стануть справжньою окрасою як весільного столу, так і букета нареченої.
  4. Орхідея. Ще один ніжна квітка з хвилюючим ароматом. Він доповнить образ будь-якої нареченої.
  5. Польові квіти. Відмінно виглядають в романтичних і традиційних образах. Можна підібрати композиції польових квітів так, щоб надати образу нареченої ще більше фарб.

Для створення весільного букета можна використовувати практично будь-які квіти. Головне, щоб вони гармоніювали з образом нареченої і стилем проведення весільної церемонії.

Стиль весілля 2021

Останнім часом молоді пари все частіше відмовляються від проведення тематичних весіль, які користувалися такою популярністю останні роки. Найбільшою популярністю користуються весілля в класичному форматі і з відповідним оформленням. При цьому особлива увага приділяється вибору якісного текстилю, посуду та оригінальною флористики. Основним завданням організатора стає надання оформлення єдиного стилю.
Весілля в європейському стилі, де церемонія включає в себе тільки одруження, перший танець і тости, йдуть на другий план. Знову набирають популярність весілля в традиційному стилі зі зворушливою церемонією, в якій молоді дякують батьків, є танець з батьками та інші класичні заходи. Все частіше молоді просять гостей не дарувати їм квіти. Замість цього гроші жертвую на благодійність.
Ще одним трендом сучасних весіль є еконологность. Для оформлення такого весілля використовуються виключно матеріали, які не завдадуть час навколишньому середовищу. Це означає, що в першу чергу для обробки не використовуються штучні квіти. Також для оформлення заходу не використовуються кульки, фольговані конфетті, феєрверки.
Все більшу популярність в 2021 році набирають невеликі весілля. Це пов’язано не тільки зі світовою епідемією, через яку проведення весіль стало проблематичним, але і з бажанням молодих заощадити на проведенні заходу. На заході присутні тільки найближчі родичі і друзі. Навіть якщо молоді люди не обмежені в коштах, маленьке весілля стане відмінним варіантом. Її легко планувати, можна ретельно продумати декор, вибір розваг і музики. У багатьох випадках для планування такого весілля навіть не потрібно наймати організатора.

Популярністю користуються весілля, проведені в будній день. Це дозволяє знизити вартість урочистості завдяки можливості отримати знижки на ресторан, послуги стиліста, флориста і організатора. До того ж у молодих не буде проблем з тим, щоб замовити ресторан, музикантів і організаторів без необхідності починати організацію за багато місяців до торжества.
Якщо в Америці маленькі приємності для гостей є нормальним явищем, то в нашій країні вони тільки набирають популярність. Це може бути коробка шоколаду, бонбоньєрки з мигдалем, льодяники. Також сучасні молодята розсилають подяки за подарунки або листівки з фотографіями з весілля.
Однак в якому стилі не була б проведена весільна церемонія, студія флористики та декору дозволить зробити торжество яскравим, стилям і незабутнім. Професійна флористика в Києві здійснюється тільки досвідченими фахівцями і з використанням свіжих і якісних квітів, яскравого і незвичайного декору.