Перейти до вмісту

Весільний костюм нареченого: як вибрати, на що звернути увагу, де купити

Як легко і швидко вибрати ідеальний костюм для нареченого

Весілля – хвилююча і важлива подія в житті закоханих. Важливо, щоб вона подарувала гарний настрій і збереглася в пам’яті. Тому слід серйозно підійти до вибору місця, тематики, колірної гами , святкових страв, а також костюмів молодят. Якщо плаття нареченої завжди є епіцентром при підготовці до весілля, то костюм для нареченого зазвичай залишають без уваги. І дарма. Від того, наскільки комфортно відчуває себе чоловік під час шлюбної церемонії і весільного застілля, залежить настрій не тільки нареченої, але і гостей.

Як підібрати весільний костюм для нареченого

Сучасна промисловість в Україні пропонує величезний вибір костюмів для женихів в різних стилях і колірних гамах . Тільки в Києві працюють близько 2-х десятків весільних бутиків, де можна купити будь-яку атрибутику для весілля. На вибір сукні для нареченої зазвичай приділяється більше часу і уваги, але вибрати стильний чоловічий весільний костюм теж непросто. У цій статті ми розповімо про те, як підібрати наряд для молодят легко і зі смаком. А в кінці розкриємо 5 секретів ідеального костюма на весілля.

Вибираємо стиль весільного костюма

Костюм нареченого повинен відповідати стилю всієї вечірки, його купують після того, як визначилися з колірною гамою весілля і з сукнею нареченої. Наряди молодят повинні збігатися за стилем: класика або останній писк моди, урочистий або неформальний, простий або з багатим декором.

Основна концепція при виборі костюма для нареченого: він повинен відображати мужність і характер чоловіка і підкреслювати красу його супутниці. Тому потрібно правильно підбирати образ. Найбільш розповсюджені стилі:

  • Серед чоловічих весільних костюмів і раніше лідирує класичний костюм. Це ідеальний варіант для будь-якого чоловіка, він забезпечить комфорт та гарний настрій на цілий день.
  • Для романтиків і любителів світських раутів є відмінний варіант – смокінг . Він добре виглядає на стрункій фігурі і гарантує створення ефектного образу. Фрак теж вважається атрибутом світського стилю.
  • Популярний стиль Casual підходить до весіль в стилі Рустик, Еко, Бохо, Прованс. Це відмінний варіант для тих пар, які вважають за краще в житті простоту і комфорт .
  • Є й такі молодята, які вибирають сучасну моду. У Києві ви знайдете величезний вибір костюмів з звуженими штанами і з піджаком по фігурі.

З якої тканини вибирати костюм на весілля

Для чоловічого костюма підходять різні матеріали, але краще, якщо це будуть натуральні тканини. Якщо весілля заплановане на холодну пору року, краще взяти вовняний або напіввовняної варіант на підкладці. Для літнього сезону підійдуть костюми з шовку, віскози або бавовни з невеликим відсотком синтетики. У такому вбранні наречений буде відчувати себе комфортно і в задушливому приміщенні і на вулиці. Натуральні тканини добре виглядають і сидять на фігурі, але костюм з синтетики обійдеться значно дешевше.

Яким кольорам віддати перевагу при виборі костюма

Універсальна колірна гамма для вибору чоловічого костюма від ультра-чорного і синяво-чорного до смарагдового відтінку. Такі костюми завжди виглядають яскраво і оригінально. До них підходить класична біла сорочка з бавовни.

Існує думка, що смокінги і фраки повинні бути виключно чорного кольору. Це правило сьогодні активно порушується молодятами. Для весільної церемонії вони вибирають смокінги світлих і навіть яскравих кольорів. Дуже добре виглядає на весіллі білий фрак з темною сорочкою або жилетом, але важливо, щоб він поєднувався з цибулею нареченої.

Сірий костюм вважається універсальним, він робить образ спокійним і холодним. Такий варіант ідеально поєднується з різнокольоровими бутоньєрками і підходить для урочистої і неформальної обстановки.
Колір костюма, безумовно, повинен подобатися самому чоловікові і доставляти йому візуальну насолоду. Але при підготовці до весілля, необхідно продумати все до дрібниць. Стильний чоловічий весільний костюм білого кольору буде доречний в тому випадку, якщо плаття нареченої буде інший забарвлення, а в букеті будуть присутні білі троянди або лілії. В цьому випадку краватку, сорочка і жилетка повинні бути повинні бути контрастного кольору.

Піджак

Підготовка нареченого до весілля не обійдеться без примірок, тому важливо заздалегідь позначити свої переваги щодо кольору і моделі піджака. Від цього буде залежати, наскільки комфортно і вільно почуватиметься чоловік під час церемонії. Можна вибрати класичний довгий або укорочений піджак, при цьому рукави піджака повинні бути на середині зап’ястя. Біла сорочка вважається класикою жанру і є ідеальним варіантом практично для будь-якого образу. В ідеалі, рукав сорочки повинен бути видно з рукава піджака, але не більше 1-2 см.

Правильно підібраний костюм повинен ідеально сидіти на фігурі, ніде не стовбурчитися, шліци не повинні розходитися навіть при рухах. Застібається піджак на верхній гудзик, яка розстібається, якщо чоловік сідає. Нижній гудзик без застібки ніколи.

Штани

Залежно від стилю чоловік може вибрати класичні широкі або злегка завужені брюки. Довжина вузьких брюк може доходити до верху туфлі, широкі штани вибирають по довжині приблизно до середини каблука. Якщо чоловік одягає фрак або смокінг, то штани повинні бути з лампасами з тієї ж тканини що верх.

Сорочка

Класична біла сорочка підходить до будь-якого образу, але якщо враховувати колірну гамму весілля, то наречений може дозволити собі вибрати і інші кольори, наприклад шампань або винний. Краще вибрати модель з бавовни з невеликою кількістю синтетики.

Стильно й ефектно, як біла сорочка, може виглядати і будь-яка інша якісна модель. Вона може бути будь-яких пастельних тонів, але обов’язково повинна поєднуватися з цибулею нареченого і з сукнею нареченої. Якщо ви вибрали блакитну забарвлення, то в наряді нареченої повинні бути блакитні тони. Ідеально, якщо букет нареченої, сорочка нареченого і бутоньєрка витримані в єдиній кольоровій гамі. Основне правило – сорочка на кілька тонів повинна бути світліше піджака.

Краватка

Підготовка нареченого до весілля обов’язково повинна включати примірку костюма з усіма аксесуарами. Вибір сорочки залежить від того, яку краватку буде обраний для церемонії.

Для краватки-метелики підійде класична біла сорочка або сорочка з коміром на ґудзиках. При примірці потрібно звернути увагу на те, щоб комір сорочки не закривав краватку. «Метелика» слід вибирати таким чином, щоб вона трохи прикривала куточки коміра. Якщо раніше «метелика» надягали під фрак, то з сучасного етикету її можна носити навіть з класичним костюмом.

Щоб на власному весіллі виглядати стильно і гармонійно, стилісти рекомендують вибирати абсолютно безпрограшна рішення: краватка повинна бути на кілька тонів темніше сорочки, але світлішим піджака.

Взуття

З взуттям для нареченого справа йде простіше. Черевики або напівчеревики вибираються в тон костюму, найчастіше це чорний лак або шкіра. Класичні «Оксфорди» – це ідеальний варіант для весільної церемонії. Чоловік буде відчувати себе легко і комфортно, навіть якщо довгий час доведеться провести на ногах. Взуття має гармоніювати з ременем і з годинником, а пряжка ременя – з запонками або з затискачем для краватки.

Аксесуари

Доповнити костюм для нареченого можна за допомогою оригінальних аксесуарів. Наприклад, можна взяти зажим для краватки, бутоньєрку, запонки, шовкову хустку, ремінь для брюк. Зверніть увагу, годинник і браслети не одягають під фрак.

Образ нареченого в гармонії з природою

Якщо пара любить комфорт і піклується про природу, то для неї відмінним рішенням стане проведення весілля в стилі Кежуал.

Бохо

Для весілля в силі Бохо знайти костюм дуже просто, це може бути будь-яка модель, починаючи від класики і до хіпі. Стиль передбачає відмову від піджаків і фраків на користь жилета і наявність брюк з бавовняної або лляної тканини. На ноги можна надіти мокасини із замші. Аксесуари в стилі Бохо бувають різних кольорів, наприклад для бутоньєрки беруть самі незвичайних предметів (пір’я, гілочки). Завершальним акцентом чоловічого образу в стилі Бохо є недбала укладання волосся за допомогою спеціальних гелів і воску.

Рустик

Якщо весілля планується в стилі Рустик , то це має на увазі вільний спосіб молодят, де не потрібні лаковані туфлі і біла сорочка класичної моделі. Для такого лука підходять піджак або жилет і зручні штани з натуральної тканини. У такому образі доречно використовувати підтяжки, краватку-метелика або нехитру бутоньєрку, яка підходить за кольором до букету нареченої. Для такого лука ідеально підійде капелюх. Рустик це – вільний стиль, що відображає гармонію і єднання з природою.

Прованс

На фото весільного костюма для нареченого видно, що стиль Прованс має на увазі – відсутність строгих правил і офіційних костюмів. Його концепція – простота, комфорт і зручність, а основна перевага у використанні натуральних компонентів. Для весілля в стилі Прованс можна вибирати костюми з бавовни або шовку в спокійній колірній гамі. Завершить образ непомітна бутоньєрка з квітів, які підходять до букету нареченої. Прованс підходить для тих, хто любить французький шарм в поєднанні зі зручністю і комфортом.

Еко

Основна перевага еко-стилю – це натуральні тканини і природні забарвлення. Костюми та сукні для весілля виконуються з бавовни, льону або вовни. Замість піджака або фрака можна використовувати звичайний жилет або просто підтяжки. Ідеальним доповненням до такого стилю підійдуть запонки з натуральних природних матеріалів, а також бутоньєрки з сухоцвітом і гілочками.

Секрети вибору ідеального костюма для нареченого

Щоб купити відмінний костюм і не зіпсувати собі настрій в день весілля, варто витратити кілька годин на примірку і підгонку моделі по фігурі. А допоможуть вам у цьому п’ять секретів:

  • При виборі кольору багато чоловіків звертають увагу на коричневий колір. Він відмінно виглядає в образі, але погано поєднується з іншими відтінками. Коричневий костюм можна вибирати лише в тому випадку, якщо він гармонує з сукнею нареченої.
  • Правильно підібрана річ підкреслює достоїнства фігури і приховує недоліки. Для чоловіків струнких і високих ідеальним варіантом стане приталений весільний костюм, а для повних чоловіків невисокого зросту підійде модель прямого силуету. При цьому не допускається наявність складок на плечах і спині.
  • При виборі аксесуарів для весільного образу потрібно використовувати правило «трьох кольорів», тобто в образі допустимо не більше трьох кольорів.
  • Приміряючи піджак, можна крутитися, присідати і піднімати руки вгору. Якщо при рухах з кишень або з рукавів визирає підкладка, то такий костюм купувати не варто.
  • Для весілля можна підібрати, як однотонний ансамбль, так піджак та брюки різного кольору або зшиті зі схожих тканин.

Наостанок ми б хотіли звернути увагу на таке важливе якість, як практичність. Якщо весільну сукню – це річ, яка купується на один раз і надіти його потім вже навряд чи буде можливим, то чоловічий весільний костюм прослужить досить довго у вигляді святкового одягу або повсякденного вбрання. Вибирайте і носите його з задоволенням!