Перейти до вмісту

Як вибрати весільне агентство: покрокова інструкція для молодят

Передвесільні клопоти часто забирають багато сил, енергії, нервів. Але як бути, коли на підготовку до свята зовсім не вистачає часу? Щоб самий знаменний день пройшов без казусів, рекомендується звернутися за допомогою до перевіреної команді організаторів. Перед вами покрокова інструкція, як вибрати весільне агентство.

Як знайти?

Найкращим вибором стануть компанії, в які зверталися ваші знайомі чи близькі. Нижче наведемо кілька порад щодо пошуку підходящої організації.

1. Не залишайте все на останній момент

Багато молодят звертаються в весільні агентства за місяць-два до весілля, вважаючи, що цього терміну цілком вистачить для організації весілля під ключ. На ділі фахівцям потрібно більше часу, щоб підготувати все по вищому розряду: замовити оригінальний декор з-за кордону, створити трудомістку композицію на зразок паперових квітів, знайти підходяще місце для банкету і багато іншого.

Оптимальний термін для звернення – приблизно за півроку до весілля. Професіонали візьмуться за роботу, навіть якщо до головного дня в житті молодят залишилося пару місяців. Але немає гарантії, що вони впораються зі своїми обов’язками на належному рівні.

2. Визначтеся, яке весілля була б для вас ідеальною

Перш ніж звертатися за допомогою до професіоналів, потрібно визначитися зі стилем майбутнього весілля. Найбільш популярними вважаються такі види весіль, як:

  1. Традиційна . Це звичайна реєстрація в ЗАГС під марш Мендельсона з фотосесією в місті і банкетом в місцевому ресторані. Економний варіант, який підійде молодятам, які не бажають трафив гроші на пафосні вечірки.
  2. Виїзна церемонія . Являє собою реєстрацію шлюбу в історичних або культурних центрах міста.
  3. Постановочна виїзна церемонія. Відмінний варіант для тих, хто завжди мріяв про гарне весілля на пляжі, в парку або іншому мальовничому місці. Офіційно шлюб реєструється в РАГСі, а церемонія проходить постфактум. Зазвичай на постановочних виїзних церемоніях передбачений невеликий фуршет в європейському стилі.
  4. Скромне весілля. Підійде для тих пар, які не хочуть пишних церемоній і вважають за краще відкласти гроші на що-небудь більш корисне: житло, автомобіль, подорож, ремонт. Такі весілля зазвичай проходять в колі найближчих родичів і обмежуються вечерею в кафе.

Як тільки вибір був зроблений, можна приступати до пошуку підрядників, які спеціалізуються на організації конкретного виду весілля.

3. Запитайте друзів і знайомих

Рада друзів – один з кращих способів пошуку весільного організатора. Майже у кожного є знайомі, які користувалися послугами event-команд і успішно підготувалися до головного дня в житті. Але тут важливо саме запитати у друзів, наскільки все добре було організовано і з якими проблемами вони зіткнулися в процесі підготовки. Навіть якщо ви особисто були на їхньому весіллі і все пройшло більш ніж відмінно, знайомі можуть розповісти про підводні камені, про які відомо тільки їм. Якщо позитивні рекомендації від друзів отримані не були – чи варто пошукати іншу фірму.

4. Прислухайтеся до рекомендацій фахівців весільної індустрії

Якщо у вас є знайомі фотографи, декоратори, провідні або діджеї, запитаєте ради у них. Іноді їх запрошують працювати на весілля, тому вони можуть поділитися інформацією про гідних компаніях, які добре виконують свою роботу. Поради таких знайомих допоможуть обійти стороною недобросовісних підрядників.

5. Почитайте відгуки в інтернеті

Всесвітня павутина полегшує життя кожному користувачеві. З її допомогою можна в пару кліків миші знайти інформацію про більшість організацій. Вибираючи весільне агентство, варто приділити кілька хвилин прочитання відгуків про нього в інтернеті. Досвід молодят, які зіграли весілля раніше, дозволить зробити правильний вибір і знайти дійсно надійного організатора.

Пам’ятайте: як позитивні, так і негативні відгуки бувають замовленими. Перші зазвичай замовляють самі агентства, другі – конкуренти. Не варто довіряти відгуками в інтернеті на 100%, але можна прислухатися до загальної їх масі.

Ось приклад нашого відгуки :

Допомогли організувати весілля мрії за 2,5 місяці! Підтримка нареченої 24/7) Є список перевірених підрядників, не потрібно паритися і шукати самому всіх. В день весілля дівчинки-хостесс вирішували всі питання, у всіх гостей залишилися найкращі спогади про наше весілля. Аля, спасибі, все було на вищому рівні! </ Blockquote>

Сайт агентства

Сайт – це візитна картка будь-якого весільного агентства, його віртуальне обличчя. Він обов’язково повинен бути. Відсутність сайту говорить про те, що перед вами або починаюча компанія, або шахраї. Можливий варіант, що салон не дбає про власний імідж. Але це ще гірше, тому що для будь-якої компанії в сфері послуг імідж і репутація на першому місці.

За допомогою сайту ви дізнаєтеся майже все про фірму: хто тут працює, які послуги надаються, які заходи проводилися. Ви зможете ознайомитися з портфоліо компанії, почитати про її переваги, знайти контактні дані для зв’язку, отримати поради від експертів , прочитавши статті в блозі.

Цінова політика. Скільки коштує весілля. Бюджет весілля

Вважається, що весілля буває раз в житті . Як би там не було, весілля трапляється нечасто, тому на її проведення краще виділити солідний бюджет. Пам’ятайте, послуги високої якості коштують відповідних грошей.

Якщо ви бачите пропозицію, яке в рази нижче ринкової ціни, то тут можливі два варіанти:

  • компанія бере своє не якістю, а кількістю;
  • перед вами шахраї.

Виділяючи малий бюджет на проведення весілля, в кінцевому підсумку ви ризикуєте отримати весілля на яку не розраховували. Якщо ви бажаєте, щоб головний день в житті запам’ятався надовго – постарайтеся виділити більший бюджет. Але важливо не перестаратися і святкувати за коштами: послуги організаторів повинні коштувати приблизно 10% від бюджету весілля, адже ще потрібно купити плаття нареченої, костюм нареченого, обручки і багато іншого.

Досвід роботи

Багаторічний досвід роботи весільного агентства свідчить про його високі організаторські здібності. У таких компаній зазвичай багато позитивних і кілька негативних відгуків, залишених молодятами. Віддати перевагу дослідної організації варто тому, що новачки можуть що-небудь не передбачити або зробити не так, як би це зробив справжній професіонал.

Якість послуг

Про високу якість послуг підрядника можна судити по наявності каталогів з можливими весільними авто, варіантамі букета нареченої, фотографіями весільних тортів, зразками запрошень, ідеями оформлення місця весілля. Хороша фірма запропонує кілька кандидатур провідних, відеооператорів, музикантів.

Професіоналізм

Лідери в сфері наймають для перевірених роботи майстрів організації весілля. Жодна перевірена компанія не порадить замовнику самостійно шукати відсутніх виконавців. Навіть сценарій до заходу напише професіонал. Вся команда підбирається самим агентством, так як вони знають все про всіх. Досвідчені салони організовують весілля під ключ – клієнтові потрібно тільки прийти, розповісти про свої уподобання і оплатити роботу.

Наявність офісу

Офіс весільного агентства – не менш важлива річ, ніж сайт. Він виразно повинен бути. Зустрічі в кафе свідчать про некомпетентність і непрофесіоналізм організації. Атмосфера офісу компанії, що займається організацією весілля, також грає свою роль. Оформлення, дизайн, охайність приміщення також дають можливість судити про якість надаваних агентством послуг.

Не зайвим буде уточнити, чи змінювалися у фірми назва, фактичний або юридична адреса. У великих весільних агентств, крім мобільного номера, буває ще багатофункціональний стаціонарний телефон.

Портфоліо

Попросіть весільне агентство надати портфоліо – фотографії та відео з їхніх попередніх заходів. Це дасть можливість приблизно оцінити рівень здібностей організатора і в деякій мірі зрозуміти, чи варто довіряти йому проведення весілля.

Якщо портфоліо у весільного салону немає, це може свідчити про наступне:

  • перед вами дилетанти – своєрідний «кіт в мішку»;
  • агентство надає послуги низької якості і не бажає демонструвати плоди своєї роботи.

Не факт, що новачки погано впораються з організацією свята, але навіщо ризикувати, коли мова стосується власного весілля.

Перша зустріч з весільним організатором

Як тільки список з декількох потенційних агентств сформований, саме час провести першу зустріч з весільним організатором . У його компанії має бути комфортно, тому що ця людина буде контактувати з вами практично 24 години на добу.

Під час спілкування потрібно звернути увагу, як поводяться менеджер і господар агентства. Вони повинні вчасно приїхати на зустріч, розмовляти виразно, використовувати правильну інтонацію. Професіонал вислухає всі побажання, висловить свою думку щодо того, яким він бачить захід. Якщо клієнт в чомусь помиляється, він не повинен боятися висловити протиріччя.

Обов’язково потрібно дізнатися інформацію про послуги, що надаються, їх вартості, попросити фото і відео попередніх заходів. Важливо, щоб було кілька кадрів саме з робочого процесу, а не тільки щасливі обличчя молодят в їх знаменний день.

Професіонали </strong »не будуть невтішно відгукуватися про конкурентів і колег. Якщо після спілкування залишилося більше питань, ніж відповідей, рекомендується знайти іншу фірму.

Ще кілька важливих деталей

На закінчення наведемо кілька порад, які допоможуть не потрапити в неприємну ситуацію при роботі зі з вадебним агентством :

  1. Постарайтеся укласти договір з підрядником. В юридично оформленому документі повинні бути перераховані послуги, які компанія бере на себе, їх вартість, можливі ризики.
  2. Деякі event-команди можуть не мати великого досвіду, але візьмуть ентузіазмом, драйвом, незвичайними ідеями.
  3. Чи не укладайте договір відразу після першої зустрічі з менеджером. Обміркуйте їх пропозицію 2-3 дня, зважте всі «за» і «проти». За цей час прийде розуміння того, яка саме організація вам підходить.

Весільне агентство Adam&Eva організовує весільні церемонії в Києві за вигідною ціною. Ми цінуємо кожного клієнта і націлені на плідну співпрацю, так як дорожимо своєю репутацією і чесним ім’ям. Adam&Eva організовує весілля вашої мрії!